Online werkplatforms veroveren de uitzendbranche.

Ben jij al bekend met het fenomeen online werkplatforms? Nee, nog niet? Dan is vandaag je geluksdag. De tijd dat je lang wachtte op kandidaten via het uitzendbureau is voorbij. De ergernis van een ontplofte mailbox met honderden reacties op een online vacature is verleden tijd. Online werkplatforms zijn de toekomst. En da’s gunstig voor jou als horecaondernemer. We vertellen je waarom.

Vacaturesites en uitzendbureaus.

Personeel vinden via internet is niets nieuws. Je plaatst een vacature op een vacaturesite en ontvangt reacties. In de meeste gevallen stroomt je mailbox binnen een dag al vol met sollicitaties. Ook het klassieke uitzendbureau bestaat al jaar en dag. Jij geeft aan welke opdrachten of banen je beschikbaar hebt en het bureau gaat voor je aan de slag.

Maar zeg eens eerlijk… Hoe kwalitatief zijn al die mails die je ontvangt op je online vacature? En hoe lang wacht je nou eigenlijk op een reactie van een uitzendbureau?

FlexHero. hét online werkplatform van nu.

Een online werkplatform is een plek waar vraag en aanbod met elkaar wordt gematcht. FlexHero. is zo’n platform. Voorzien van slimme algoritmes en de laatste technische snufjes.  Jij plaatst een opdracht en ontvangt vervolgens reacties van kandidaten die geïnteresseerd zijn in de opdracht. Kwalitatieve, geschikte kandidaten die passen bij je bedrijf. Snel en eenvoudig.

Online werkplatform versus klassiek uitzendbureau.

In een rapport van ING (algoritmes versus de flexbranche) is te zien dat digitale platforms in tien jaar tussen de 20 en 70% van de huidige uitzendmarkt overnemen. En dat is niet gek. Ondernemers willen kunnen op- en afschalen wanneer nodig. Een lange zoektocht naar nieuwe medewerkers is al helemaal niet gewenst. Ook medewerkers zijn toe aan een nieuwe manier van werk zoeken. Flexibel, snel en dan ook nog voor een tof bedrijf.

De grootste voordelen van een online werkplatform.

Vooral beroepen waarbij de vraag naar personeel pieken en dalen vertoont is een online werkplatform ideaal. Denk aan de horeca en logistiek. Vandaag is het rustig en heb je niet per se extra handjes nodig, volgende week is er een evenement en zijn er misschien wel vijf mensen extra nodig.

Ook beroepen met repeterende taken profiteren van online werkplatforms. Het is relatief gemakkelijk een platform te vinden waar je bijvoorbeeld afwassers, obers of vakkenvullers vindt. FlexHero. is een perfect voorbeeld. Hier komen horecaondernemers en medewerkers met elkaar in contact op een laagdrempelige manier.

  • Onderbezetting is verleden tijd. Via FlexHero. kun je tot op het allerlaatste moment opdrachten plaatsen.
  • De keuze is reuze. Uit de vele reacties kies jij zelf de kandidaat die het beste bij de opdracht past.
  • Je vindt ontzettend snel de juiste medewerkers. Er zit namelijk geen intercedent tussen die de boel vertraagt.
  • Jij bepaalt zelf het uurtarief. Je kunt een vast uurtarief hanteren of onderhandelen met de kandidaat.
  • Er is een duidelijk overzicht beschikbaar van alle openstaande en afgeronde opdrachten.
  • Je favoriete Heroes kun je voorrang verlenen. Als ze in een FlexPool zitten, krijgen zij als eerste bericht dat je een nieuwe opdracht hebt geplaatst.
  • Je hoeft je geen zorgen te maken over administratie. Wij regelen zaken als het opstellen van contracten, verzekeringen en uitbetalingen.

Benieuwd naar tips voor het opzetten van een bedrijfsprofiel? Check dan even ons vorige blogbericht.

  •